- 7 listopada 2024
Wielu z nas na co dzień lubi sięgnąć po coś słodkiego. Dla niektórych jest to jednak nie tylko przyjemność, ale również...
Czytaj dalej- 18 sierpnia 2023
Kiedy decydujesz się na dietę roślinną, pytanie o dostarczenie odpowiedniej ilości białka często pojawia się na...
Czytaj dalej- 16 sierpnia 2023
Współczesny tryb życia, stres, złe nawyki żywieniowe – to wszystko może prowadzić do stanów zapalnych w organizmie. Chociaż stan...
Czytaj dalej- 22 lutego 2023
Celiakia, zwana również wrażliwością na gluten, to stan, który powoduje uszkodzenie błony śluzowej jelita cienkiego. Wywołuje ją gluten...
Czytaj dalej- 21 lutego 2023
Nietolerancja glutenu, znana również przez wrażliwość na gluten, odnosi się do stanu, w którym organizm reaguje na pewne białka glutenu...
Czytaj dalej- 20 lutego 2023
Celiakia jest jedną z najczęściej występujących nietolerancji pokarmowych. Często jest mylnie nazywana alergią lub chorobą wieku...
Czytaj dalej- 17 lutego 2023
Kasza jest szeroko stosowanym w kuchni produktem zbożowym. Często stosowana jest jako dodatek do mięs, warzyw i sałatek. Zawartość glutenu...
Czytaj dalejPopularne
Warto zobaczyć
- 24 lutego 2023
Alkohole w diecie bezglutenowej – co można...
- 29 grudnia 2023
- 30 listopada 2023
- 17 lutego 2023
- 29 czerwca 2023